Oud ambulance-verpleegkundige en ondernemer Rian Blok uit de wijk de Erven doet met 10 participaties mee aan project De Kloostergaarde van Coöperatie Opgewekt Houten. “Zonnepanelen op daken van woonhuizen vind ik niet bepaald een verfraaiing van de woonomgeving. Eigen zonnepanelen op een locatie waar ze minder of niet storend zijn, is dan het ei van Columbus! Bovendien is een rendement van 4% heel mooi.
Hij woont al sinds 1986 in Houten en het heeft even geduurd voordat hij zelf de stap naar verduurzaming zette. “Ik heb een tijdje de kat uit de boom gekeken. Zonnepanelen hebben zich nu wel bewezen, vertonen weinig kinderziektes meer. Toen ik in ’t Groentje over project De Kloostergaarde las, dacht ik: nu is een goed moment om in te stappen.” Dat Opgewekt Houten een vrijwilligersorganisatie is vindt Blok aantrekkelijk. “Mooi als mensen hun eigen deskundigheid en ervaring ook in hun vrije tijd inzetten voor het gemeenschappelijk belang van de energietransitie.”
Blok ging niet over één nacht ijs. De informatie op de website van Opgewekt Houten overtuigde hem. Verder vindt Blok het fijn dat Opgewekt Houten hem ontzorgt. “De coöperatie regelt het. Ik heb geen omkijken naar de zonnepanelen. Ik hoef me niet druk te maken over bouwkundige aanpassingen in mijn woning, onderhoud en verzekering, of dat er iets kapot gaat. Met de app van Opgewekt Houten heb je duidelijke informatie over de opbrengst van je panelen; daarvoor hoeven ze echt niet op je eigen dak te liggen. Bovendien is de realisatie van één project met veel panelen natuurlijk efficiënter dan een aantal kleinschalige woonhuisinstallaties. Gemak, efficiency en rendement, daar gaat het mij om!”
Ook meedoen? Hier vind je alle informatie.